Meny
Kundvagn

Allmänna villkor

1 Allmänt1.1


Dessa allmänna villkor ( villkor ) gäller när du som kund kund ( du,dig ) genomför ett köp hos vaktutrustning.se via vaktutrustning.se och därtill hörande säljkanaler via internet, såsom tex facebook, instagram m.fl. Du som kund är skyldig till att ta del av dessa villkor innan köp. Vid genomfört köp accepterar du dessa villkor. Vaktutrustning.se förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa villkor.
1.2


För att handla hos vaktutrustning.se måste du ha fyllt 18 år eller har målsmans tillstånd.
vaktutrustning.se förbehåller sig rätten att neka eller ändra ditt köp om dessa krav inte uppfylls.1.3


Vaktutrustning.se reserverar sig för eventuell slutförsäljning av en produkt, eventuella bild och skrivfel samt felaktiga priser. Om felaktigt pris har angetts för en produkt som du har beställt kommer vaktutrustning.se självklart meddela dig om detta innan ditt köp behandlats och skickats till dig. Dom produktbilder som publicerats av vaktutrustning.se återger produktens färg och övriga egenskaper på ett så verklighetstroget sätt som möjligt. vaktutrustning.se kan inte garantera att produktens färger exakt återspeglar de färger du upplever på din skärm.
2 Priser & Betalningar2.1


Alla priser som anges är i svenska kronor och inklusive moms. Priserna inkluderar inte betalnings ( se 2.2) och fraktavgifter ( se 3.2) som anges separat. Alla priser specificeras tydligt i kassan.

2.2


För betalningar inom Sverige använder vaktutrustning.se sig av payson så du som kund kan känna dig helt trygg.
Du väljer betalningssätt i kassan och kan välja mellan följande betalningsalternativ:
Kortbetalning, direktbetalning, faktura & delbetalning.

För betalningar utanför Sverige använder vaktutrustning.se sig av Stripe Direct och det är endast kortbetalningar som fungerar. 
Snabbt, smidigt och framför allt säkra betalningar. Du knappar bara in dina kortuppgifter som vanligt sen är allt färdigt.2.3


I samband med köp via faktura eller delbetalning kan vaktutrustning.se eller dess samarbetspartners komma att göra en kreditupplysning. Om din kreditprövning inte godkänns kan du inte handla via faktura eller delbetalning. I detta fall går det bra att välja något av de övriga betalningsalternativen som är tillgängliga i kassan. När du valt att betala via faktura och delbetalning så kan av säkerhetsskäl dina varor endast levereras till din folkbokföringsadress.

3 Frakt & Leveranser

3.1


Alla köp levereras till den adress du angett vid köptillfället om du inte valt att betala via faktura eller delbetalning ( se 2.3 ). Generella leveranstider ( se 3.3 ) och eventuell fraktkostnad ( se 3.2 )

3.2


Det utgår alltid en fraktkostnad om inget annat anges. Fraktkostnaden specificeras klart och tydligt i kassan. Vaktutrustning.se fraktkostnader är följande:
 199 sek inkl moms inom Sverige, 
299 sek inkl moms inom Europa

, 399 sek inkl moms till resten av världen


På köp över 1000 sek utgår ingen fraktkostnad ( gäller endast inom Sverige ).


3.3


Alla köp behandlas inom 24 timmar ( helgfria vardagar ) och skickas därefter till dig med postnord där förväntad leveranstid är 1-3 helgfria vardagar. ( gäller endast inom Sverige ). Vaktutrustning.se ansvarar inte för eventuella förseningar som kan uppstå i postnords hantering. Om en leverans tar mer än 30 arbetsdagar och detta inte beror på dig som kund har du rätt att häva köpet. Du som kund får alltid en avisering som visar var och när ditt paket kan hämtas. Avisering kan ske via e-post, vanlig post, sms eller samtal om du uppgett ditt mobilnummer. Om du inte hämtar ut ditt paket inom angiven tid kommer vaktutrustning.se debitera dig en återhämtningsavgift på 250 sek inkl moms. Betalningsvillkor är 30 dagar. Vid försenad betalning utgår en påminnelseavgift om 50 sek samt eventuell dröjsmålsränta och eventuella inkassokostnader.


4 Ånger & Byten

4.1


Vid alla köp på internet finns det lagstadgad ångerrätt om 14 dagar från att varan levererats. För att utnyttja din ångerrätt måste du som kund meddela detta till vaktutrustning.se inom dessa 14 dagar. Detta meddelar du via via info@vaktutrustning.se. Skulle du ångra dig är det viktigt att varan är i sitt ursprungsskick och att plasten runt produkten och alla etiketter / hangtags sitter kvar. Provar du produkten är det viktigt att inte lämna kvar någon doft i produkten så som tex deodorant, parfym, rök, kroppsdofter etc. Om dessa krav inte uppfylls har vaktutrustning.se rätten att neka ditt ånger och varan skickas tillbaka till dig och du kommer bli debiterad 250 sek inkl moms. Betalningsvillkor är 30 dagar. Vid försenad betalning utgår en påminnelseavgift om 50 sek samt eventuell dröjsmålsränta och eventuella inkassokostnader. Vid nyttjande av ångerrätten står du som kund för returkostnaden och ansvarar för varans skick efter det att du mottagit den samt under returfrakten.
Packa varan väl så den inte skadas under returen. Returen ska skickas inom 14 dagar från det att du meddelat vaktutrustning.se om att utnyttja din ångerrätt.


4.2

Skyddsvästar & batonger är det ingen bytesrätt på då detta är skyddsutrustning.

Alla returer skickas till:” Returer ”

vaktutrustning.se

Krusegatan 26

212 25
Malmö

Sverige.Vaktutrustning.se betalar snarast tillbaka beloppet för produkten minus eventuell returkostnad, dock senast inom 14 dagar from det datum då vaktutrustning.se mottog ditt meddelande om utövande av din ångerrätt. Vaktutrustning.se har rätt att vänta med återbetalningen till det att varan finns hos vaktutrustning.se för eventuell kontroll.4.2


Du som kund har 14 dagars bytesrätt när du handlar hos vaktutrustning.se. Vill du byta storlek eller byta till en annan produkt så är det inga problem. Vid byte använder du den för betalda retursedeln som du får tillsammans med ditt köp. Fyll i retursedeln och lägg den tillsammans med de varor du vill byta. För att utnyttja din bytesrätt måste du som kund meddela detta inom dessa 14 dagar. Detta meddelar du via info@vaktutrustning.se .Vid byte är det viktigt att varan är i sitt ursprungsskick och att plasten runt produkten och alla etiketter / hangtags sitter kvar. Provar du produkten är det viktigt att inte lämna kvar någon doft i produkten så som tex deodorant, parfym, rök, kroppsdofter etc. Om dessa krav inte uppfylls har vaktutrustning.se rätten att neka ditt byte och varan skickas tillbaka till dig och du kommer bli debiterad 250 sek inkl moms. Betalningsvillkor är 30 dagar. Vid försenad betalning utgår en påminnelseavgift om 50 sek samt eventuell dröjsmålsränta och eventuella inkassokostnader. Vid nyttjande av bytesrätten står vaktutrustning.se för returkostnaden men du som kund ansvarar för varans skick efter det att du mottagit den samt under returfrakten.
Packa varan väl så den inte skadas under returen. Returen ska skickas inom 14 dagar från det att du meddelat vaktutrustning.se om att utnyttja din bytesrätt.


Alla returer skickas till:” Returer ”

vaktutrustning.se

Krusegatan 26

212 25
Malmö

Sverige.

5 Reklamationer5.1


Vaktutrustning.se följer gällande konsumentskyddslagstiftning för reklamationer. Gör en reklamation så fort du upptäcker en defekt på din vara. Anmäl din reklamation till vaktutrustning.se via info@vaktutrustning.se. Beskriv tydligt defekten på din vara så underlättar du reklamationsprocessen. Bifoga gärna foto. Skicka inte tillbaka en reklamation innan du fått klartecken om det från vaktutrustning.se. Vid en godkänd reklamation kompenseras du av vaktutrustning.se inom 30 dagar. Kompensationen kan vara i form av likadan produkt, ny produkt eller återbetalning. Detta är något du och vaktutrustning.se kommer överens om.


Alla reklamationer skickas till:” Reklamationer ”

vaktutrustning.se

Krusegatan 26

212 25
Malmö

Sverige.
6 Övrigt6.1


Allt innehåll hos vaktutrustning.se ägs av vaktutrustning.se eller dess licensgivare. Informationen är skyddad enligt lag. Varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder, grafik, information om produkter, logotyper och annat innehåll får inte kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från vaktutrustning.se eller dess licensgivare.

Tack för du läst våra villkor. Trevlig shopping !